Drugi transnacionalni sastanak

Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška je tijekom mjeseca ožujka potpisalo ugovor o provođenju projekta “Razvoj inovativnih metoda učenja korištenja pametnih tahografa u svrhu jačanja procesa digitalizacije i dekarbonizacije prometa”,  koji je financiran u sklopu Erasmus+ Programa 2021-2027 /AK 2. Partneri projekta su Pannonia Consulting d.o.o. iz Zagreba i Prometni Center Blisk d.o.o. iz Ljubljane, Slovenija.

U sklopu projekta održan je drugi transnacionalni sastanak na datume 23. i 24. siječanj 2023. Ovog puta domaćin je bio nositelj projekta, Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška, ispred kojeg su sudjelovali Slavica Štefanac i Marijana Soldatović, uz prisutne predstavnike partnerskih organizacija, Pannonie Consulting, ispred koje su sudjelovali Valentino Petrović i Ivana Riđanec, te Prometnog centra Blisk, ispred kojeg su sudjelovali Mile Lukić i Ljubiša Rudonjić. Sastanak se primarno ticao analize izrađenog webinara DeCarbo Traffic, međutim sudionici su se dotaknuli i ostalih tema poput pregleda i komentara na dostavljenu Obavijest o analizi Izvješća o napretku, ažuriranja vremenika projektnih aktivnosti, te završnih komentara na izrađeni neformalni kurikulum.

Sam webinar DeCarbo Traffic snimljen je na tri jezika (hrvatski, slovenski, engleski) u listopadu 2022., te je izrađen i istoimeni digitalni priručnik kao popratni materijal webinaru također na tri navedena jezika. Drugi transnacionalni sastanak bio je izvrsna prilika reflektirati se na provedeno, razgovarati o korištenju tahografa u ekonomičnoj organizaciji transportnih sustava s ciljem smanjenja karbonskog otiska i dogovoriti temelje za predstojeće aktivnosti.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, te se provodi u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Mala partnerstva.