U suradnji s renomiranim partnerima u sklopu Horizon 2020 programa započela provedba projekta – Precode

Pannonia Consulting ponosno objavljuje da je partner na novom projektu u sklopu Horizon 2020 programa – Precode, što predstavlja Pancreatic Cancer Organoid Research. Projekt je započeo u kolovozu 2019., trajat će 4 godine i provodit će se nekoliko različitih aktivnosti unutar budžeta od 4 milijuna eura. 
Primarni cilj projekta je uspostavljanje istraživačke prakse i baze za organoide raka gušterače. Rak gušterače vodi ka visokom stupnju smrtnosti, proces liječenja u prosjeku traje 6 mjeseci i trenutno ne postoji adekvatan lijek koji bi oboljelima omogućio dugoročan tretman. 
Upravo zato je uspostavljena Precode mreža koja uključuje sveučilišta, institucije i tvrtke iz Njemačke, Švedske, Italije, Nizozemske, Irske, Škotske i Hrvatske. Istraživanjem organoida smanjuje se eksprimentiranje na životinjama, te se pruža puno bolji uvid u vrste lijekova koji su potrebni oboljelima za dugoročan tretman, čak i moguće izliječenje. 
Aktivnosti projekta uključuju obrazovanje doktoranada specijaliziranih za rak gušterače, kreiranje baze organoida u EU, tretman i testiranje pacijenta na nove lijekove. Pannonia consulting vodi PR i vanjsku komunikaciju za potrebe projekta, pruža edukacije projektnim partnerima iz područja soft skills-a i načina financiranja na male tvrtke, te u suradnji s tvrtkom Wizard, radi na razvoju e-learninga za istraživački tim i pacijente. 
Aktivnosti i rezultata možete pratiti na Precode Project profilima na Facebook-u i Twitter-u.