Održana online edukacija profesionalnih vozača

Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška je tijekom ožujka 2022. godine potpisalo ugovor o provođenju projekta “Razvoj inovativnih metoda učenja korištenja pametnih tahografa u svrhu jačanja procesa digitalizacije i dekarbonizacije prometa”,  koji je financiran u sklopu Erasmus+ Programa 2021-2027 /KA 2. Partneri projekta su Pannonia Consulting d.o.o. iz Zagreba i Prometni Center Blisk d.o.o. iz Ljubljane, Slovenija.

U sklopu projekta predviđen je testni trening korištenja digitalnih i pametnih tahografa i trening eko-vožnje za pripadnike ciljne skupine (profesionalni vozači i mobilno osoblje).

Početkom svibnja održan je i drugi trening u Hrvatskoj, koji se održao korištenjem platforme DriveLab. Polaznici su uspješno, uz korištenje materijala i kvizova ponovili svoja znanja o propisima vezanima uz rad profesionalnih vozača, utvrdili i proširili znanja o pametnom tahografu, te se upoznali s pojmovima eko-vožnje. Također su DriveLab platformu ocijenili izvrsnim alatom na kojem mogu naći informacije vezane njihov budući rad.  

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, te se provodi u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Mala partnerstva. Partneri projekta su Pannonia Consulting d.o.o. iz Zagreba i Prometni Center Blisk d.o.o. iz Ljubljane, Slovenija.