Treći transnacionalni sastanak

Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška je tijekom mjeseca ožujka potpisalo ugovor o provođenju projekta “Razvoj inovativnih metoda učenja korištenja pametnih tahografa u svrhu jačanja procesa digitalizacije i dekarbonizacije prometa”,  koji je financiran u sklopu Erasmus+ Programa 2021-2027 /KA 2. Partneri projekta su Pannonia Consulting d.o.o. iz Zagreba i Prometni Center Blisk d.o.o. iz Ljubljane, Slovenija.

U sklopu projekta održan je treći transnacionalni sastanak na datume 16. i 17. veljače 2023. Domaćin sastanka je bio partner na projektu, Prometni center Blisk, ispred kojeg su sudjelovali Mile Lukić, Ljubiša Rudonjić i Mladenka Lukić-Walther, dok su sudjelovali i predstavnici nositelja projekta Pučkog otvorenog učilišta AMC Nova Gradiška, Slavica Štefanac i Marijana Soldatović, te predstavnici partnera Pannonie Consulting, Josip Brozović i Valentino Petrović.

Sastanak je bio posvećen analizi novostvorene digitalne platforme DriveLab, pregledu njezinog sučelja i osnovnih sastavnica, te analizi popratnog E-learning sustava koji se nalazi na platformi te je namijenjen pripadnicima ciljane skupine, profesionalnim vozačima i osoblju prijevoznih poduzeća. Osim toga, članovi projektnog tima analizirali su nastavni materijal i kvizove za provjeru znanja koji su dostupni na E-learning sustavu, raspravljali o mogućnosti izvedbe nastave korištenjem novog E-learning sustava, te razgovarali o dosadašnjim primjerima i praksama korištenja digitalnih tehnologija u obučavanju aktera u sektoru prometa. Na kraju, izneseni su zaključi i prijedlozi završnih promjena na E-learning sustavu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, te se provodi u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Mala partnerstva.