Održan okrugli stol za potrebe izrade Strategije socijalnog uključivanja u kriznim situacijama

Pannonia Consulting trenutno sudjeluje u procesu izrade Strategije socijalnog uključivanja u kriznim situacijama za Grad Novu Gradišku koja je sastavni dio aktivnosti na projektu Snaga lokalne zajednice kodnog broja UP.04.2.1.11.0245.

Cilj Strategije je osnažiti kapacitete organizacija civilnog društva koje djeluju na području Nove Gradiške za postupanje u kriznim situacijama, umrežiti dionike iz različitih sektora, napose predstavnike vlasti i Stožera civilne zaštite, predstavnike civilnog društva, te same građane, odnosno sve one koji svojim djelovanjem mogu pridonijeti rastu kvalitete života i otpornosti grada na moguće krize.

Izrada Strategije se provodi u devet etapa, a jedna od njih je održan okrugli stol tijekom kojeg su identificirana prioritetna područja i izazovi s kojima se stanovnici Nove Gradiške susreću u svakodnevnom životu i kriznim situacijama. Na okruglom stolu sudjelovao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška i viši stručni suradnik za protokol, sportska i društvena događanja Marko Ćosić, te predstavnici organizacija civilnog društva.

Okruglom stolu prethodilo je ispitivanje javnog mnijenja stanovnika Nove Gradiške provedeno u obliku anketnog upitnika, te će prikupljene informacije i podaci s obje istraživačke aktivnosti biti iskorišteni za izradu SWOT analize koja će se nalaziti u završnom dokumentu.

Projekt provodi Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave, a partneri su Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udruga slijepih Nova Gradiška. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u vrijednosti od 496.325,00 kuna (65.873,38 eura). Intenzitet potpore jest 100%.