Odobren projekt„Optimizacija poslovanja i integracija poslovnih funkcija Start design-a putem korištenja IKT-a”

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća. Na temelju dostavljenog projektnog prijedloga, našem klijentu Start design-u odobren je projekt pod nazivom „Optimizacija poslovanja i integracija poslovnih funkcija Start design-a putem korištenja IKT-a. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj,  Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.  Cilj projekta je unaprjeđivati poslovne procese uvođenjem novih tehnologija, kako bi poboljšali kvalitetu i rad tvrtke. Pravilnom organizacijom rada te njezinih sekvenci i poslovnih procesa u cjelini, poduzeće Start Design će uštedjeti znatno na troškovima i ubrzati proces isporuke produkta kako bi bili konkurentniji na tržištu.

Konkretni poslovni procesi koji će se unaprijediti projektom uključuju i sales process, sales management, project management, external and internal communication, go-to market, client orientated processes, logistics i HR. Nadalje, za potrebe projekta predviđaju se i IT alati s ciljem približavanja poslovne inteligencije. Alati, rješenja i oprema uključuju MC Office, ZwCAD, ALL plan, NAS Synology i ostale licence koje su im potrebne za konkurentnije poslovanje.

Nadasve, velika nam je čast što ćemo u suradnji sa Start design poduzećem  provoditi ovaj projekt i pridonijeti jačanju konkurentnosti i učinkovitosti putem informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT), kao i jačanju poduzetničkog potencijala kako bi poduzeće moglo dugoročno napredovati.