Objavljen Poziv “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)-2

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru programa „OP Konkurentnost i kohezija 2014-2020.“ objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti mikro, malih i srednjih poduzeća (MSP) kroz informacijske i komunikacijske tehnologije. Natječaj je otvoren od 21.studenog 2018. do 21.prosinca 2018, a prihvatljivi prijavitelji projekta mogu biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće.

Svrha Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije, kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH. Ovim Pozivom potiču se MSP-ovi na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog poziva odnose se na izradu, razvoj i nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih unapređenju poslovanja/poslovnih procesa/proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom. Temeljem Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj za ovaj Poziv raspoloživo je ukupno 200.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava za razdoblje 2014. – 2020. Najniži iznos koji prijavitelji mogu dobiti za provedbu projekta je 80.000,00 HRK, a najviši 1.000.000,00 HRK.

 

Ukoliko trebate pomoć u pripremi, izradi i provedbi projekta, slobodno nam se obratite. Stručni tim Pannonie consulting d.o.o. može Vam pomoći da realizirate svoje ideje i pretvorite ih u poslovne planove i projekte.