Objavljen Indikativni plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2024. godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u svojstvu Upravljačkog tijela Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., objavljuje Godišnji plan objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP) za 2024. godinu u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027., s ciljem informiranja javnosti i omogućavanja pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.

 

U Godišnjem planu objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga navedeno je 14 otvorenih (privremenih ili trajnih) PDP-a i 25 izravne dodjele. U siječnju je planirana objava prvog PDP-a u 2024. godini, i to Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a, čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području promocije STEM-a, kroz suradnju s odgojno-obrazovnim, visoko-obrazovnim i znanstvenim institucijama te provedbu aktivnosti među djecom i mladima.

 

Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. usmjeren je na jačanje ekonomije i društva kroz povećanje razine zaposlenosti, aktivnosti i jačanja vještina radne snage, te kvalitetno i dostupno obrazovanje povezano s tržištem rada. Naglasak je na strukovnom obrazovanju, snažnom sustavu socijalne zaštite, te kvalitetnim i dostupnim socijalnim i zdravstvenim uslugama. Posebna pažnja usmjerena je na osobe u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, uključujući djecu, mlade i ostale ranjive skupine, s ciljem njihove pune ravnopravnosti u društvu

 

Novi godišnji plan objave Poziva za Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., sa svim detaljnijim informacijama možete pronaći na poveznici ispod.

 

Radujemo se budućim natječajima, potencijalnim projektima i suradnji s našim postojećim, ali i novim klijentima! 🙂