Našem klijentu Humanitarnoj organizaciji “Zajednici Susret” odobren još jedan projekt!

U siječnju 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1“, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Naš klijent Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ izrazila je interes za prijavom na ovaj natječaj, pa smo zajedno krenuli na posao. Nedugo nakon objave poziva na dostavu projektnih prijedloga, prijavili smo projekt i vjerovali da će biti odobren, što se i dogodilo. Humanitarna organizacija Zajednica Susret započela je s provedbom projekta u okviru ovog poziva, pod nazivom „Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 1.471.824,65 HRK, a traje 24 mjeseci, i to od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022.godine. Intenzitet potpore iznosi 100 %.

Cilj projekta je osnažiti 20 stručnjaka za rad s mladima na prepoznavanju i prevenciji novih ovisnosti te prepoznavanju razine problema na kojoj je potrebno upućivanje u tretman, proširiti dostupnost socijalnih usluga i osigurati pristup inovativnim socijalnim uslugama za 30 osoba s problemom svih oblika ovisnosti, te ojačati 15 članova obitelji s ovisnim članom kako bi bolje uskladili poslovni život i brigu o ovisnom članu.

Kako smo zajedno radili na pripremi projektnog prijedloga, tako ćemo i u provedbi projektnih aktivnosti. Radujemo se našim zajedničkim postignutim uspjesima, kao i budućoj suradnji. Vjerujemo da će provedba ovog projekta biti uspješna i da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti ciljevima ovog projekta i poziva.

Ukoliko želite da i Vaše ideje postanu stvarni projektni prijedlozi, obratite nam se s povjerenjem!