Digitalna platforma DriveLab

Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška je tijekom mjeseca ožujka potpisalo ugovor o provođenju projekta “Razvoj inovativnih metoda učenja korištenja pametnih tahografa u svrhu jačanja procesa digitalizacije i dekarbonizacije prometa”,  koji je financiran u sklopu Erasmus+ Programa 2021-2027 /KA 2. Partneri projekta su Pannonia Consulting d.o.o. iz Zagreba i Prometni Center Blisk d.o.o. iz Ljubljane, Slovenija.

Trenutno se odvija proces izrade digitalne platforme naziva DriveLab koja je zamišljena kao sredstvo učenja na daljinu pripadnika ciljane skupine, profesionalnih vozača. Zamišljeno je da se platforma sadrži sljedeće: neformalni kurikulum za učenje i osposobljavanje profesionalnih vozača u digitalnom formatu, webinare DeCarbo Traffic na tri jezika (hrvatski, slovenski, engleski), virtualnu sobu, E-learning sustav za online učenje i osposobljavanje, te pripadajuću projektnu dokumentaciju nastalu tijekom provedbe projekta poput PDF priručnika DeCarbo Traffic. Na taj način, platforma će biti obuhvatno mjesto na kojem će se nalaziti sistematizirani radni materijali namijenjeni učenju pripadnika ciljane skupine te će biti dostupna u bilo kojem trenutku čime će se ujedno jamčiti održivost projekta i dugotrajnost njegovih rezultata i nakon završetka projektnih aktivnosti. Osim toga, platforma je pokazatelj digitalne transformacije organizacija koje provode projekt i poštivanja normi održivog razvoja čime projekt doprinosi prioritetima Europske unije i programa Erasmus+.

Platforma DriveLab će biti dostupna na sva tri prethodno navedena jezika, a za više informacija o njezinom završetku nastavite nas pratiti na webu i Facebooku.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, te se provodi u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Mala partnerstva.